Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Αφού γεμήσουν τα κελιά με μέλι , το συμπυκνώνουν (με τα φτερά τους εξατμίζουν την υγρασία του μελιού). Στη συνέχεια το σφραγίζουν με κερί που παράγουν οι κηρογόνοι αδένες τους .Το κερί αυτο ειναι ασπρο ή κίτρινο ανάλογα με τα φυτά που επισκέπτονται καθε χρονικη περίοδο(εδω εχουμε κίτρινο μελισσοκέρι 100%) . Το μελισσοκέρι έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει περαιτέρω το μέλι που σκεπάζει. Οσο προχωράει η αφυδάτωση του μελιού,το κερί χανει το αρχικό ζωηρό κίτρινο χρωμα του, ενω συγχρόνως γίνεται διάφανο και αφηνει να φαινεται το μελι απο μεσα ,όπως συμβαινει σε καποια σημεια της φωτογραφίας ,οπου βλεπουμε οτι αρχισαν να διαγραφονται τα εξάγωνα ... Όταν ολοκληρωθεί η ωρίμανση του μελιου η κηρήθρα θα εχει σκούρο χρώμα και τότε θα γίνει ο τρυγος... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου