Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

σύλληψη αφεσμού 24/4/2014

Το σμήνος έφυγε απ'την ταράτσα (4ος όροφος) και το πρόλαβα στη βυσσινιά του πεζοδρομίου

του έδωσα ένα πενταράκι με ενα πλαίσιο με μέλι και γύρη (ότι βρήκα μπροστά μου απ'το μελίσσι της ταράτσας ) και άλλα 4 άκτιστα.



 και αμέσως  άρχισε να μπαίνει μέσα:

το πήγα στην ταράτσα,όπου το μετάγγισα σε μια δεκάρα κυψέλη,του έδωσα ακόμα ενα ακτιστο πλαίσιο κι από τότε του δίνω σιρόπι.
Το αποτέλεσμα είναι οτι σήμερα (Πρωτομαγιά) μου έχει χτίσει 4 πλαίσια (απ'τα 5 που είχα βάλει)
όπου αποθηκεύει τροφές ή γεννάει σ'αυτά η βασίλισσα και έπιασε και το πέμπτο πλαίσιο (επόμενη φωτογραφία).

Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται η βασίλισσα με την ακολουθία της (ανω αριστερή γωνία ).
 Δεν την κατάλαβα την ώρα που έβγαλα τη φωτογραφία.
Αν την είχα δει,τωρα θα βλέπαμε πως γεννάει.




 Αυτή τη βασίλισσα (πολύ καλή) την έχω 3 χρόνια χωρίς να τη σημαδεύω (κακώς) και παίρνω απ'αυτή ένα μελίσσι κάθε χρόνο και πολλα μέλια. Φέτος αποφάσισε να μου χαρίσει ενα μελίσσι απο μόνη της.
      Τον Απρίλη του 2012 την πήρα απ' το μελισσοκομείο της Νέας Σάντας (μελισσόρρεμα) με το πλαίσιο όπου την εντόπισα και την έφερα στην ταράτσα μου (Κομοτηνή),όπου σιγά-σιγά έγινε κανονικό μελίσσι και το φθινόπωρο το μετέφερα στα ρείκια στην Ξυλαγανή,να ξεχειμάσει μαζί με τα άλλα που μετέφερα εκεί  απ'το μελισσόρρεμα . 
      Τον Απρίλη του 2013 το μελίσσι αυτό ηταν 20άρι και την ξαναπήρα τη βασίλισσα ,αυτή τη φορά με 5 πλαίσια απ'την Ξυλαγανή και την εγκατέστησα σε μια 8άρα κυψέλη (πάλι στην ταράτσα) . Του έδωσα  ενα πλαίσιο με μέλι (γεματο 100% και καλυμένο απ'το φθινόπωρο) και το συμπλήρωσα με 2 άκτιστα πλαίσια στις θέσεις 2 και 7 για να τα χτίσει. 
        Δεν κατάλαβα πότε πήρε δεύτερο και τρίτο (μισό) πάτωμα και τον Δεκαπενταύγουστο πήρα 8 μεγάλα και 8 μισά πλαίσια μέλι (Κομοτηνής) , το οποίο το τρύγισα ξεχωριστά για να δω τι θα βγεί και ήταν τέλειο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου